Снимка PexelsВсе още няма точна дата за  мисията, наречена Inspiration4. Компанията

...
Снимка PexelsВсе още няма точна дата за  мисията, наречена Inspiration4. Компанията
Коментари Харесай

SpaceX ще изведе четири цивилни лица с капсулата Crew Dragon в орбита около Земята

Снимка Pexels

Все още няма точна дата за  задачата, наречена Inspiration4. 

Компанията на Илон Мъск разгласи няколко частни задачи през последните няколко години

Компанията SpaceX разгласи в понеделник, че ще изведе четири цивилни лица с капсулата Crew Dragon в орбита към Земята, определяйки това като " първата в света цивилна задача “, оповестява бизнес телевизия CNBC.

Точната дата на задачата, наречена Inspiration4 (Връхновение4), към момента не е избрана, само че компанията на Илон Мъск разкри, че тя евентуално ще се организира през четвъртото тримесечие на 2021 година.

Главният изпълнителен шеф на компанията Shift4 Payments LLC Джаред Исаакмен ще бъде един от членовете на екипажа и пълководец на екипажа, се споделя още в изказването.

Мисията Inspiration4 се стреми да увеличи поддръжката за детската болница St. Jude. Исаакман подарява трите съпътстващи места в задачата " на членове на екипажа, които ще бъдат определени да съставляват стълбовете на задачата на водачество, вяра, благотворителност и разцвет “, се споделя в прессъобщението на SpaceX.

" Inspiration4 е реализирането на фантазия за цялостен живот и стъпка към бъдещето, в което всеки може да се осмели да изследва звездите. Оценявам голямата отговорност, която идва с командването на тази задача, и желая да употребявам този исторически миг, с цел да вдъхновя човечеството, като в същото време оказвам помощ за справяне с детския рак тук на Земята ", уточни Исаакмен в настрана изказване.

Екипажът на Inspiration4 ще премине образование, водено от SpaceX, в което ще се приготви за изстрелване на една от ракетите Falcon 9 на компанията. SpaceX съобщи, че задачата ще бъде „ многодневно пътешестване “ към Земята в капсулата Crew Dragon.

Компанията на Илон Мъск разгласи няколко частни задачи през последните няколко години, в това число договорка с японския милиардер Юсаку Маедзава за полет на ракетата на компанията Starship при пътешестване към Луната през 2023 година

SpaceX има и покупко-продажби за галактически туризъм с Axiom Space, чиято цел е да откара четирима души до Международната галактическа станция на 10-дневно пътешестване при започване на идната година, и Space Adventures, която пък възнамерява да води четирима туристи на петдневно пътешестване с " безвъзмезден полет " до земната орбита през 2022 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР